Alzheimer’a meydan “okuyun”

alzheimer

Her unutkanlığı Alzheimer ya da demans tanısıyla değerlendiremeyiz. Ancak unutkanlık sorununa hesap yapmada, plan yapmada, sorun çözmede, sorumluluk almada, kendini ifade etmede, mantıklı düşünmede, sosyalleşmede zorluklar, eşyaları yanlış yere koyma (terliği buzdolabına gibi) gibi sorunlar da eşlik ediyorsa doktora başvurmanız gerekiyor demektir.

Özellikle 60 yaş üzerindeki yakınlarınızda bu gibi tablolarla karşılaşıyorsanız onlara kızmak ya da yaşları gereği normal olduğunu düşünerek ihmal etmek yerine doktora götürün. Çünkü bu durumlar, beyindeki bazı değişikliklerden kaynaklanıyor.  Aslında 60 yaş üzerinde yaşanan tüm unutkanlıkların mutlaka bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerekiyor.

Alzheimer ve demans hastalıklarında tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar etkili sonuç alınabileceği göz ardı edilmemelidir. Oysa bu hastaların yakınları hastalığı konduramadıkları ya da yaş almanın olağan bir göstergesi saydıkları için çoğunlukla doktorlarına geç başvurmaktadır. Unutulmamalıdır ki Alzheimer da, demans da ilerleyici hastalıklardır.

 

Alzheimer tedavisinde biorezonans
Biorezonans tedavisi, Alzheimer ve demans hastalığının tedavisinde izlenebilecek tamamlayıcı tedavi metodlarından biridir. Modern tıp uygulamalarının yanında biorezonans tedavisi, Alzheimer ve demans başta olmak üzere birçok nörolojik hastalığın tedavisine yönelik bir yaklaşımı sunar. Bu yaklaşımın temeli, hastalığı tetikleyen çevresel faktörler ve patolojik etkenlerin test edilmesi ve nötrleştirilmesine dayanır. Böylelikle hastaya daha konforlu bir yaşam sağlamak, hastalığın ilerleyişini yavaşlatmak ve hatta bazen önlemek mümkün olabilmektedir. Ayrıca hastanın vücudundaki elektromanyetik alan bozuklukları veya blokajların ortadan kaldırılması yoluyla biofiziksel dengesi de düzene sokulabilmektedir.

Bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilerde hastalık daha hızlı ilerleyeceğinden sinir ve beyin hücreleri kaybı daha hızlı yaşanacaktır. Bu anlamda da biorezonans tedavisi ile bu süreci yavaşlatmak ve durdurmak mümkündür.

Alzheimer ve demansta gözden kaçan risk unsuru: Eğitim

Kişinin eğitim ve entelektüel seviyesinin düşük olması, bu hastalıklara yakalanması adına bir risk taşıyan ve çoğunlukla gözden kaçırılan unsurlardır. Eğitim ve entelektüel merak arttıkça insanın bellek rezervi de genişler ve böylelikle hastalığa karşı koyma direnci artar. Bu nedenle okumak, bulmaca çözmek gibi zihin geliştirici aktivitelerde bulunmak, gündemi takip etmek, merak ve sürekli öğrenme hastalıktan korunmanın yanı sıra tedaviye de destek sağlayacak uygun bakım koşullarının bir parçasıdır. Ayrıca obezite, yüksek tansiyon ve kolesterol gibi şikayetler de hastalığın tablosunu kötüleştirebilen ve dolayısıyla eş zamanlı olarak tedavi edilmesi gereken durumlardır.

 

Her hastalıkta olduğu gibi Alzheimer ve demansta da sağlıklı beslenme büyük önem taşır. Bu hastaların doktor kontrolunda ginkgobloba cinsinden takviyeler alması, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi B12 vitamini açısından zengin gıdaları tüketmesi faydalı olacaktır.