Candida mantarı yanlış beslenme, fiziksel aktivite yetersizliği, yanlış ilaç kullanımına bağlı olarak vücudumuzda gelişen bir mantar türüdür. Bu mantar vücudumuzda çeşitli hastalıkların oluşmasına yol açar. Ayrıca candida diyetini yapmak bu hastalığını semptomlarını hafifletebilmektedir.

Candida diyeti nasıl yapılır? Candida diyetinde tüketilebilecekler ve yasaklar olmak üzere ikiye ayrılır. Öncelikle yasaklara bakalım. Yasak gıdalar şeker, bal, reçel, pekmez gibi şekerli gruplardır. Bunlara ilaveten meyve, kuru meyve tüketimi bu diyette yasaktır. Ayrıca buğday içerikli ürünler, beyaz un, arpa unu, çavdar unu gibi unlardan yapılmış tüm mamüller bu diyetten çıkarılmalıdır. Candida diyeti yapanlar neler tüketebilir? Tüm protein grupları serbesttir; süt, yumurta, et, tavuk, peynir bu gruplar bu diyette tüketilebilir. Ayrıca sebze grupları da yine serbesttir. Tahıl gruplarına baktığımızda demiştik ki arpa, çavdar unları tüketilmemeli. Peki hangi unu tüketeceğiz? Karabuğday ve glutensiz yulaf unu içeren mamüller tüketilebilir. Kurubaklagiller, yağlı tohumların çiğ tüketimi serbesttir. Candida diyetini yaparak hastalığımızın semptomlarından kurtulmamız mümkündür. Diyetisyen Miray Duman