Granola sağlıklı bir yiyecek midir?

Fibromiyaljide ozon tedavisi fayda sağlar mı?

Granola içinde yulaf ezmesi, fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumların bulunduğu, ayrıca kurutulmuş meyvelerin ilave edildiği bir kahvaltılıktır. Piyasada çok fazla granola çeşidi bulunuyor. Bunların içinde tat vermek amacıyla tatlandırıcılar, gıda katkı maddeleri ya da şuruplar ekleniyor. Bu da granolaya masumiyetini kaybettiriyor ve diyetimizde sağlıksız kaloriler almamıza sebep oluyor. Evimizde sağlıklı granolalar yapabiliriz. Glutensiz yulaf ezmesine çiğ kuruyemiş ekleyerek çok az bal ve organik pekmez katarak basit şekilde sağlıklı granolalar oluşturabiliriz. Hayvansal protein tüketilemeyen durumlarda yulaf önemli bir protein kaynağıdır. İçindeki bitkisel proteinler sayesinde tokluk sağlamada, vücut direncini artırmada önemli gıda grupları arasında yer alır. Yulafı nasıl tüketelim? Sütle pişirebilirsiniz ya da suyla haşlayabilirsiniz. Granola yaparken çok az zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı ile fırınlayıp kahvaltılarınıza ekleyebilirsiniz. Diyetisyen Miray Duman