Mezoterapi

Mezoterapi

Çeşitli rahatsızlıklar ve ağrıların giderilmesini amaçlayan, bitkisel ve farmakolojik ilaçların bölgesel olarak mikro enjeksiyonlar yoluyla uygulanmasına dayanan bir yardımcı tedavi yöntemidir.  Latince’den gelen mezoterapi adı, “orta deri tedavisi” anlamına gelir. 1952 yılında Fransız doktor Michel Pistor tarafından geliştirilen yöntem, bugün Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yaygınlaşmıştır. Uygulama, doktor gözetiminde, söz konusu vitamin, mineral, aminoasit, enzim ve homeopatik ilaçların karışımlar halinde, küçük dozlarda, özel iğneler ve mikroenjeksiyon tekniği ile ilgili bölgede cilt içine enjekte edilmesine dayanır. 

Image

Ağrı şikayetini azaltma ya da gidermede, enfeksiyon hastalıkları, romatizmal hastalıklar, alerjiler, deri hastalıkları, spor sakatlanmaları, selülit, cilt kırışıklıkları, bölgesel incelme, saç dökülmesi ve damar hastalıklarının tedavisinde etkin bir yardımcı tedavi yöntemidir. Bir seans genelde 10 – 15 dakika sürmektedir. Sistemik bir yan etkisi bulunmamakla birlikte hamileler ve diyabet, kanser, kalp rahatsızlıkları olanlarda uygulanmaz.

Mezoterapi İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Biorezonans, çeşitli hastalıklar için kesin tedavi yöntemi midir? Garanti verilebilir mi?

Sağlıkla ilgili hiçbir konuda garanti verilmesi doğru değildir. Hayatta hiçbir şeyin garantisi olmadığı gibi, hastalarımıza da “%100 kesin tedavi”, “garantili sonuç”, “tedavi garantisi” gibi söylemlere itibar etmemelerini öneriyoruz.

Evet, yararlanılabilir. Ameliyat öncesi ya da sonrası, ilaç tedavisi ya da farklı terapi yöntemleri öncesi, sırası ve sonrası süreçlerde biorezonans tedavisi uygulanmasının bir sakıncası yoktur. Aksine kemoterapi, radyoterapi gibi yöntemlerin etkinliğinin artmasına destek olurken, istenmeyen yan etkilerinin de azalmasına ve hatta ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.

Tedavi planı kişiye özgü olarak belirlenir. Seansların süresi, sıklığı ve uygulanacak program, tamamen kişiye özgü olarak planlanır. Dolayısıyla tedavi süresi de buna göre değişkenlik göstermektedir.

Tedavi planı kişiye özgü olarak belirlenir. Seansların süresi, sıklığı ve uygulanacak program, tamamen kişiye özgü olarak planlanır. Dolayısıyla tedavi süresi de buna göre değişkenlik göstermektedir.