Anksiyete tabii ki iştah kaybına neden olur. Anksiyete yani kaygı… Kaygı nedir? Kaygı strestir. Yani kortizol seviyeniz yükselir. Siz korktuğunuz zaman acıktığınızı hatırlıyor musunuz hiç? Kortizol seviyeniz korkuda otomatikman yükselir. Kronik stres durumunda işler biraz değişiyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Kronik kaygı, kronik stres, kronik korku sizin sinir sisteminizi etkiler, beyninizin emosyonel kısmını etkiler. (daha&helliip;)
Psikiyatrik Hastalıklar Hakkında
Depresyonun yol açtığı yorgunlukla nasıl başa çıkılır?
Teşekkür ediyorum soru güzel ama depresyonun yarattığı yorgunluk bizim derdimiz değil. Bizim asıl derdimiz depresyondan çıkmak. Depresyonla yaşanmaz, bir yaşam biçimi değil depresyon. Bununla ilgili tabii ki zaman zaman hepimiz kaygılanıyoruz, hafif depresif hale gelebiliyoruz. Bununla ilgili spor, hobilerle ilgilenmek, sağlıklı beslenmek gibi şeyler yapabiliriz kendimiz. (daha&helliip;)
Psikolojik kinezyoloji nedir? Kimlere uygulanır?
Kinezyoloji, kinezyo kas, loji bilim demek. Yani kas hareketleri ile ilgilenen bilim dalına kinezyoloji denir. Almanya’da bir hocamız psikolojik kinezyoloji adında bir kavram ortaya atmıştır. Vücudun olumlu ve olumsuz durumlarda kas sertliğinin değiştiğini fark etmiştir. Kaslarımız olumlu durumlarda kuvvetli, olumsuz durumlarda zayıf yanıt vermektedir. (daha&helliip;)
Psikolojik destekte biorezonans nasıl etki eder?
Biorezonans metodu ile psikiyatride verilen bütün ilaçların hepsinin etkisini sağlama şansınız var. Çünkü bunlar neticede vücuttaki biyokimyasal bir takım yolakları etkiliyor, biz de biorezonans metodu ile bu yolakları etkileyebiliriz. Örneğin seratonin. Hepimizin bildiği mutluluk hormonu. Biorezonans metodu ile seratoninin yükselmesi sağlanabilir, bunu destekleyebiliriz. (daha&helliip;)
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu için biorezonans tedavisinden nasıl yararlanabiliriz?
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, bilindiği gibi çocukluk çağlarında çok sık görülen bir rahatsızlıktır. (daha&helliip;)
Dişlerimizi neden gıcırdatırız?
Bu videomuzun konusu dişlerimizi gıcırdatmamız. Dişlerimizi neden gıcırdatırız? (daha&helliip;)
Temizlik hastalığı gerçekten bir hastalık mı? Temizlik hastalığının tedavi edilmesi gerekir mi?
Temizlik hastalığı! Eminim çevrenizde pek çok temizlik hastası vardır. 7/24 evini temizleyen, bunun için birçok kimyevi madde kullanan ve ne kadar temizlese gene de pis kalmış gibi hisseden tanıdıklarınız vardır. Dr. Sinan Akkurt; sizce bu bir hastalık mı? Tedavi edilmesi gerekir mi? (daha&helliip;)